“TË LIDHUR ME VENDLINDJEN DHE TË PËRKUSHTUAR PËR NJË JETË MË TË ORGANIZUAR NË MËRGIM”

E diel, 25/01/2015

Shoqata e Mërgimtarëve të Ladorishtit në Zvicër, ditën e dielë, 25 janar 2015, zhvilloi takim e rregullt vjetor për të informuar anëtarësinë e saj rreth aktiviteteve njëvjeçare përkatësisht për periudhën Janar 2014 – Dhjetor 2014. Në takim mori pjesë edhe Kryetari i Këshillit të Bashkësisë lokale të fshatit Ladorisht Xhevdet Dauti dhe përfaqësuesi i Këshillit të xhamisë të fshatit Ladorisht, Arun Kolonja.

Weiterlesen ...


Ladorishti është një nga fshatrat e Strugës ku së fundi si rezultati punës së mirë menaxheriale të Bashkësisë Lokale, mbështetjes së komunitetit dhe gadishmërisë së mërgatës së fuqishme të këtij lokaliteti për të ndihmuar vendlindjen ky vendbanim gradualisht po shndërrohet në një qendër të mirëfilltë urbane.

Weiterlesen ...


Në Schliren afër Cyrihut, mërgimtarët me pietet përkujtuan masakrën e 28 Tetorit të vitit 1944, kur fashistët ekzekutuan 84 vetë, por me gjithë këtë e sfida tjera, Ladorishti ka përqafuar përherë vlerat e mirëfillta të emancipimit dhe të qytetërimet.

Weiterlesen ...


Në një Kuvend Mërgimtarët dhe Përfaqesues të Bashkësisë Lokale të Ladorishtit

Schwarzenbach, 27/01/2013

​Nën organizim të Shoqatës së Mërgimtarëve të Ladorishtit në Zvicër, ditën e dielë, 27 janar 2013, u zhvillua një takim i gjërë i Kryesisë me anëtarësinë e saj, ku merrnin pjesë edhe Kryetari i Këshillit të Bashkësisë lokale të fshatit Ladorisht Xhevdet Dauti dhe Meqail Ef. Osmani, anëtar i BL-së Ladorisht.​

Weiterlesen ...


Këngët karakteristike polifonike nga vendlindja gjallëruan për disa orë sallën ku u mbajt koncerti.

Weiterlesen ...


Reth nesh

Shoqata ka për qëllim ta ruaj kulturën, traditën, folklorin, humanizmin, dashurin ndaj vendlindjes, respektin ndaj njëri tjetrit...

Lexo mëtepër

Disa nga përkrahësit